industriele meubelen kopen

Industriële woonstijl

Een industrieel interieur is tijdloos en doet wat aan oude fabrieken van vroeger denken. Het is een eerlijk concreet interieur dat makkelijk is samen te stellen. We zien veel metaal en robuust hout terugkomen. Het verleden komt weer terug in een moderne interieur stijl. Deze stijl is fraai maar ook ontzettend robuust en stoer om in huis te hebben. Je kunt ook een kleine touch toevoegen in een bestaand interieur door een industriële lamp te plaatsen. Dit zijn vaak koperachtig lampen met een robuuste “metaal look” en een warme grove lichtbron. We zien vaak “flame light” en spiraal achtige lichtbronnen met koperen behuizing, of juist een opvallend zwart lampen frame met kooi constructie waarin de lichtbron zich bevindt. Ook grote robuuste metalen vloerlampen die een kant oprichten met een spot opstelling komen terug in dit interieur.

industriele meubelen kopen

Industriele meubelen kopen

Meubels in het industriële interieur bevatten robuuste roestige looks. Denk aan vintage metaal met een roestige touch in diverse kleurtinten, een bakstenen muur of juist een grove betonlook met eventueel structuur op de muur. Maar ook een muur met decoratieve nissen en grove houtlook als muur is perfect passend in deze stijl. Gerecycled hout of robuuste massieve eikenhouten tafels en bijzettafels vormen een eye-catcher. Deze bevatten dan vaak een zwart metalen frame. Ook open stellingkasten met een sterk zwart of zilverkleurig metalen frame komen terug in een industriële woonstijl. Industriele meubelen kopen kun je tegenwoordig bij vele woonwinkels. Denk aan stoelen van koeienleer op stoere hoge metalen poten en tri-pods. Of een bank van koeienleer en metalen pootjes met een salontafel van metaal of roestig metaal.

Voor de vloer kan een grove robuuste houten vloer mooi staan. Maar ook een gecoate gietvloer met een betonlook is passend. Een moderne strakke hoekbank in een grijze, witte of zwarte kleur staat mooi bij deze stoere woonstijl. De keuken in een industrieel interieur kan van koper of roestige vintage koper zijn, met een koperen of zilverkleurige PVC afzuigkap. Deze stijl kan dus op zeer veel manieren worden toegepast. Geen een industrieel interieur is hetzelfde. Industriële meubelen zijn uiteenlopend in soorten, designs en maten. Het is puur jouw eigen smaak.

Door Redactie