Het gebeurt vaak met gemengde gevoelens, maar kun je er nu eenmaal niet onder uit: auto verkopen. Er kunnen verschillende redenen zijn om tot de verkoop over te gaan, maar staat het wel vast dat het zo vlot als mogelijk plaats moet vinden. In de praktijk kijk je echter wel gauw tegen wat problemen aan. Zo staat het er bol van advertenties auto verkopen en moet dat wel overbrugd zien te worden.

Ga eerst op wat onderzoek uit

Met wat meer kennis van de markt zal er namelijk beter ingespeeld kunnen worden op auto verkopen. Het eenvoudigst is om met een zoekopdracht op de verschillende verkoopsites te weten te komen wat de gemiddelde vraagprijs is van zo een auto. Met een hogere prijs mag je dus niet rekenen op een vlotte verkoop. Het is natuurlijk ook weer niet de bedoeling om voor een veel lagere prijs te gaan. Kijk ook waar de aandacht op gelegd kan worden. Wanneer de auto bijvoorbeeld sportvelgen heeft of een zonnedak, kan dat allemaal in de advertentie benadrukt worden. Vergeet ook niet om wat duidelijke foto’s bij te plaatsen. Hoe meer informatie er beschikbaar is voor zij die de advertentie bekijken, hoe groter de kans dat er contact opgenomen zal worden om de auto te bezichtigen.

Zorg voor een groot bereik

Alle informatie moet nu dus wel zoveel als mogelijk bezichtigd kunnen worden. Er zijn veel sites voor auto verkopen waar het plaatsen van een advertentie gratis is en kan het nooit kwaad om ook te kijken wat autobedrijven bieden. Inruilen bij hun is ook een optie, maar moet er meestal wel flink bij betaald worden. Vergeet niet om thuis, in de buurt en op het werk ook te vertellen dat de auto wordt verkocht. De kans is dat er een potentiële koper tussen zit en moet wel de mogelijkheid open gelaten worden om over de hoogte van de prijs te kunnen onderhandelen.

Door Redactie