Als het goed is, trekt u elke dag schoenen aan voordat u naar buiten gaat. De schoen beschermt u tegen scherpe voorwerpen zoals glas, tegen heet asfalt in de zomer, en tegen natte voeten tijdens een stevige regenbui. Maar bij honden, die dezelfde problemen zullen treffen, is het een stuk minder vanzelfsprekend om schoentjes aan te trekken. Wat zijn de voordelen van hondenschoenen voor uw trouwe viervoeter?

Temperaturen

Als u uw hond meeneemt op vakantie zijn deze schoentjes geen overbodige luxe. De plek waar u op vakantie gaat is totaal anders dan de omgeving waarin u hem normaal uitlaat. In het geval van een zonvakantie kan het helpen tegen het verbranden van de pootjes. Het asfalt wordt een stuk heter dan de temperatuur buiten en met de kleinste stukjes kan het al verbranding opleveren. De kussentjes onder de pootjes van uw hond zullen gevoelig zijn en er kunnen zelfs lelijke blaren op komen te zitten.

In het geval van een wintervakantie kan het ook zeker geen kwaad. Met een aantal centimeter sneeuw kan het zo koud worden dat de pootjes bevriezen. Dit levert net als bij te heet asfalt pijnlijke blaren op. Ook wonden en kloven kunnen veroorzaakt worden door een bevroren ondergrond.

Hondenschoenen beschermen daarnaast ook tegen stukken ongerepte natuur, of stukken glas dat door een dronken toerist is achtergelaten. Kortom, tijdens een vakantie doet u uw hond zeker een plezier door hem of haar hondenschoenen aan te trekken.

Passen en meten

Als u een leuke set hondenschoenen heeft gevonden is het van belang om goed te meten welke maat het best past bij de pootjes van uw hondje. Hiervoor kunt u simpelweg een liniaal naast de pootjes houden en deze vergelijken met de maattabel die u zult vinden op de websites waar hondenschoenen te koop zijn. Hondenschoenen zijn een stuk elastischer dan de schoenen die wij als mensen dragen, waardoor het nog wat mee rekt en ook makkelijker is aan te trekken.

Van nature trekken honden natuurlijk geen schoenen aan. Het zal wel even wennen zijn als dit ineens wel zo is. Wellicht dat uw hond de schoenen zelf probeert uit te doen. Het wenproces kan worden bevorderd door de hond te belonen wanneer deze een tijdje de schoenen draagt. Dit zal ervoor zorgen dat de hond er geleidelijk aan went.

Er zitten veel voordelen aan hondenschoenen, die zeker opwegen tegen het kleine aantal nadelen. Het is een product dat veel dierenartsen aan zullen raden, dus het is zeker het overwegen waard!

Door Redactie