Het grote voordeel van een lichtkoepel is dat jij jouw woning er een stuk lichter mee kunt maken. Er zijn veel verschillende lichtkoepels, waardoor er ook voor jou wel een geschikte koepel te vinden is. Voordat jij een lichtkoepel gaat kopen, moet je echter het een en ander weten. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat je een standaard lichtkoepel niet op een schuin dak kunt gebruiken. Nee, want de meeste koepels zijn bedoeld voor platte daken. Voor schuine daken zijn er zogeheten tubes. Dit zijn buizen met daarop een koepel. Daarnaast moet je weten dat koepels er in verschillende vormen en afmetingen zijn. Koop dus nooit zo maar een lichtkoepel, maar verdiep je er eerst eens goed in.

Zonwerende lichtkoepel
Een lichtkoepel maakt jouw woning een stuk lichter. In de zomermaanden wordt het in huizen met een koepel echter ook een stuk warmer. Dit kun jij echter voorkomen. Hoe? Met behulp van een zonwerende lichtkoepel. Deze weerkaatst de zonnestralen namelijk, waardoor het binnen een stuk koeler wordt. Een zonwerende koepel heeft ook een nadeel: de transparantie. In vergelijking met andere koepels is de zonwerende lichtkoepel namelijk een stuk minder transparant. Hierdoor komt er minder licht door naar binnen en kun je er niet door naar buiten kijken.

Losse onderdelen voor een koepelIs jouw lichtkoepel kapot? Dan wil je natuurlijk een nieuwe kopen. Soms zijn er ook slechts een paar delen van de koepel gesneuveld. Het is in dat geval niet noodzakelijk om een geheel nieuwe koepel te kopen. Doe je dit wel? Dan ben je natuurlijk fors duurder uit. Je kunt namelijk ook alleen de benodigde onderdelen van de koepel aanschaffen. Over het algemeen is dit een stuk goedkoper dan wanneer je een compleet nieuwe lichtkoepel koopt.

Door Redactie