deken

Slaap je de laatste tijd niet goed? Er zijn heel veel dingen die je kan doen om te zorgen dat je wel beter slaapt. En niet alles is even voor de hand liggend. Je kan ten eerste bijvoorbeeld zorgen dat je helemaal nieuwe beddengoed hebt. Dus koop een nieuw Deken en een nieuw kussensloop. Niet alleen is het heel mooi om te zien maar het voelt ook super goed om op een vers-opgemaakt matras te liggen. Al helemaal als het echt echt nieuw is. Dus doe dat als eerste, we hebben ook wat andere tips voor je. 

deken

Caffeine

Dingen die ook heel erg je slaap kunnen beïnvloeden zijn bijvoorbeeld cafeïne. Dus zorg dat je niet in de dag al te veel cafeïne drinkt, zelfs is het in de ochtend. Kijk er een keer tegen aan om een paar dagen zonder je koffie de dag door te komen en kijk hoe je je voelt. Maar zelfs in thee zit heel erg veel cafeïne, dus reguleer ook hoeveel thee je drinkt. Alle thee waar niet specifiek op staat dat er geen cafeïne in zit, zit caffeine in. Dus pas op. 

Blauw licht

Ook hoeveel je op je telefoon of scherm zit beïnvloedt heel erg veel hoe goed je slaapt. Er zit namelijk heel veel blauw licht in onze schermen en blauw licht houdt je brein wakker. Dat komt omdat we pas het slaaphormoon aan gaan maken naarmate dat er geen blauw licht binnenkomt. Dus zorg dat je voor het slapen gaat niet meer op je telefoon zit maar ook geen tv kijkt etc.

Door Redactie