Document report or business management concept: Businessman manager hands holding pen for reading, signing paperwork near payroll salary binder, summary report HR-human resources business bookkeeping

Payrolling – voordelig voor elke ondernemer

Veel ondernemers beginnen met veel enthousiasme aan hun bedrijf in de voor hen zo aantrekkelijke branche. Zodra het bedrijf echter groeit en groeit, merken ze al snel dat hiermee ook de administratieve taken de pan uitrijzen. Hierdoor komen ondernemers al snel tijd tekort die ze eigenlijk aan hun core-business willen besteden of aan hun privéleven. Een veelgebruikte oplossing in dit geval is payrolling. Wat dat is en hoe het jou als ondernemer helpt, lees je in dit blog.

Payrolling uitgelegd

payrolling is het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap. Je hoeft je als ondernemer vanaf dat punt geen zorgen meer te maken over diverse administratieve, juridische en financiële verplichtingen die komen kijken bij het runnen van een eigen bedrijf. Hierdoor heb je weer meer tijd over voor hetgeen waarvoor je een eigen bedrijf bent gestart: ondernemen.

Blijf baas in eigen bedrijf

Voor veel ondernemers is payrolling een spannende stap omdat het kan voelen alsof de controle uit handen gegeven wordt. Daar hoef je echter niet bang voor te zijn: alleen het juridisch werkgeverschap geef je uit handen. Het operationeel werkgeverschap niet. Je blijft in de praktijk dus gewoon baas in eigen bedrijf en je blijft de dagelijkse gang van zaken gewoon runnen zoals je dat altijd al deed.

Fijn voor het personeel

Naast dat payrolling fijn is voor jou als ondernemer, biedt het je personeel ook veel voordelen. Niet alleen hoef jij je geen zorgen meer te maken over het uitbetalen van loon aan je werknemers, je werknemers weten ook zeker dat hun loon correct en op tijd uitbetaald wordt. Dit doet het payrollbedrijf namelijk voor ze gezien het hun core-business is. Het enige verschil wat je personeel merkt, is de naam en het logo van het payroll bedrijf op het loonstrookje.

Volg het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hou dan zeker ons blog goed in de gaten.

Door Redactie